start again

start again

Clockwork Orange

2008. január 08. - nyuszóka
Halihalihali!!!!
Ohh,testvéreim!Nem vagyok bolond,csak a galavám tele van naranccsal;)Nekem,mint fiatal naccatnak,igazán megbocsájtható!Aki mindenen szmehál,és legszívesebben malakót inna vellocettel,synthamasckal,drencrommal vagy akármi más vésscel,amitől igazán horrorsósan érezheti magát az ember.:)
Egy kis ízelítő a Mechanikus- vagy Gépnarancs feelingjéből,igazából mindenkinek  nagy szerettel  ajánlom,de a legjobb,ha olvasod,és utána  nézed meg a filmet!
Az író Anthony Burgess,egy tizenéves fiú történetét írja le, fura orosz szlenggel megtűzdelve a szöveget,mely igazán hangulatossá teszi.A történet a fiatalokban előtötrő erőszakról,és annak elfojtásáról szól.Az állam az agymosástól sem riad vissza hogy lecsökkentsék a bűnőzők létszámát-holott ez az erő paradox módon már a méltóság megörzésének egyetlen eszköze,hogy az ember az embertelenségben ember maradhasson.
A könyvből Stanley Kubrick egy teljesen egyedülálló filmet csinált,fantasztikusan ábrázolja az író által bemutatott világot.

A bejegyzés trackback címe:

https://ikata.blog.hu/api/trackback/id/tr68289998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gza 2008.01.08. 22:52:38

clockworkorangeböl nem esett le hogy mechanikus narancs te?:]
süti beállítások módosítása